Paavo Jarvan terveisiä Portugalista
Julkaistu: 29.11.2021 13.00

Paavo Jarvan terveisiä Portugalista

SL Benfican jalkapallokouluun työharjoitteluun lähtenyt Kajaanin Hakan Paavo Jarva lähettää terveisiä Portugalista. Jarva toimii jalkapallokoulussa valmentajana ja hän lähti Lissaboniin hakemaan uusia kokemuksia ja näkemyksiä siitä, kuinka asioita tehdään Suomen rajojen ulkopuolella.

Joensuusta lähtöisin oleva, 25-vuotias Jarva opiskelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi (AMK) ja toimii samalla Hakan junioreiden maalivahtivalmentajana ja edustusjoukkueen maalivahtina. Käväisi hän kesällä Helmariturnauksessakin, johon hänet valittiin maalivahtivalmentajaksi. Kajaanin Urheilukampus mahdollistaa ammattiurheilijan polun yhdistämisen osaksi ammattiin opiskelua. KAMK:ssa opintopisteiksi lasketaan muun muassa Hakan tarjoamat valmentajakoulutukset ja akatemiaharjoitukset.Paavo on vetänyt harjoituksia, tutustunut jalkapallokoulun toimintaan ja viettänyt myös aikaa hakalaisille tuttujen Ricardon (Cardoso), Kenedyn (Santos) ja Luisin (Figueiredo) kanssa. Sää on suosinut ja olosuhteet vaikuttavat suurenmoisilta.

"Neljän viikon reissu Portugalissa oli kaikin puolin hyvin antoisa. Tunsin itseni etuoikeutetuksi päästessäni seuraamaan yhden maailman arvostetuimman jalkapallokoulun toimintatapoja sekä työskentelemään osana sitä.

Valmentajana opin lukuisten uusien harjoitteiden lisäksi muun muassa sen, kuinka tärkeää on pitää kova intensiteetti koko harjoituksen ajan.

Portugalissa suurseurojen pelaajat ovat todella arvostettuja, lähestulkoon puolijumalia. Näin ollen nuorilla pelaajilla oli kova tahto tulla tulevaisuudessa ammattilaisiksi. Benfican jalkapallokoulussa oli myös pelaajien kesken erittäin kova kilpailu pelipaikoista parhaisiin ikäkausijoukkueisiin, joten kaikkensa antaminen sekä kehittymisen halu näkyi kaikissa harjoituksissa. Tätä harjoitusmentaliteettia voin myös pyrkiä hyödyntämään itse pelaajana.

Opiskelijana sain kerrytettyä matkan aikana paljon lajiosaamistani sekä osaamistani kansainvälisessä työympäristössä. Olenkin erittäin kiitollinen, että pystyin Hakan avulla yhdistämään tällä tavoin opintoni sekä valmennustyöni. Sain reissusta itselleni todella opettavaisen ja unohtumattoman kokemuksen." - Paavo Jarva