Kajaanin Haka satsaa valmentajaosaamisen kehittämiseen
Julkaistu: 13.12.2021 12.03

Kajaanin Haka satsaa valmentajaosaamisen kehittämiseen

Marcos Di Tullio on yksi Kajaanin Hakan valmentajakoulutukseen osallistuneista liikunnanohjaajaopiskelijoista. Hakan tavoitteena on lisätä valmennusosaamista ja kehittää valmentajapolkua Kainuun alueella siten, että jokaiselle alueen jalkapalloilijalle voidaan taata osaava ja laadukas valmennus. Tähän liittyy tärkeänä osana oppimisympäristönä toimiminen KAMK:n sekä suomen-, että vieraskielisille opiskelijoille. KAMK:ssa valmentajakoulutukset voidaan integroida osaksi liikunnanohjaajaopiskelijan opintoja. Voit lukea lisää seuran ja Kajaanin ammattikorkeakoulun tekemästä yhteistyöstä täällä.

Di Tullio muutti Brasiliasta Suomeen jo kuutisen vuotta sitten jalkapalloilijana. Hän kävi muutamilla try outeilla ja teki ensimmäisen sopimuksensa kakkosessa pelanneen BK-46 kanssa. Myöhemmin hän pelasi kakkosta Hongan akatemiassa ja myös futsalin liigaa Espoossa ja Kemissä, sekä ykkös- divisioonassa Oulussa Tervareissa.

Jalkapallo-uraa kokeiltuaan hän tuli Kajaaniin opiskelemaan liikunnanohjaajaksi (AMK). Kajaanin ammattikorkeakoulussa opintoihin liittyy paljon harjoittelujaksoja, ja 24-vuotias Brasilialaisurheilija onkin toiminut edustusjoukkueen valmennustiimissä opintoihinsa liittyen. Ensimmäinen harjoittelujakso Kajaanin Hakassa osoittautui niin mielenkiintoiseksi, että hän hakeutui seuraan harjoittelemaan myös toistamiseen. Hän on suorittanut seurassa UEFA:n valmennuskoulutuksia ja saanut paljon oppia valmennustiimiltä ja portugalilaiselta päävalmentaja Luis Figueiredolta. Kajaanin Haka ja Figueiredo vastaa Kajaanin Urheilukampuksen jalkapalloilijoiden lajiharjoittelusta. Jalkapallovalmentajan ura on Di Tullion mielestä yksi varteenotettava uravaihtoehto.

Hän kertoo nauttineensa kokemuksestaan paljon ja on luonnollisesti hyvin innoissaan edustusjoukkueen noususta Kakkoseen.

Kajaanin Haka saa yhteistyössä KAMK:n kanssa opiskelija/työntekijän seuraan, ja samalla ammattikorkeakoulun opiskelija saa käytännön kokemusta alalta syventääkseen luennoilta saamaansa oppia ja metodeja. Lisäksi Kajaanin Haka tukee monissa tapauksissa opiskelijoiden opinnäytetöitä tutkimustyön toimeksiantajana. Lyhyesti sanottuna Kajaanin Haka on optimaalinen apu KAMK:n liikunta-alan opiskelijoille, erityisesti jalkapalloon liittyville, jonka lisäksi se on erinomainen tilaisuus kokemattomille ammattilaisille tutustua käytännön työhön ja ulkomaisille opiskelijoille loistava tapa uppoutua suomalaiseen kulttuuriin.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa voi opiskella liikunnanohjaajaksi sekä suomen- että englanninkielisessä koulutusohjelmassa.

Liikunnanohjaaja (AMK)

Bachelor of Sports Studies, Kajaani University of Applied Sciences, KAMK

Opintoihin hakeminen onnistuu seuraavan kerran kevään ensimmäisessä yhteishaussa.